CONTACT INFORMATION

  • RESERVATION REQUEST INFORMATION

  • ROOM SET UP

  • AUDIO VISUAL EQUIPMENT REQUEST

  • Catering

  • Additional Information

 

Verification

Frequently Asked Facility Use Questions and Answers

1-Question: What is the criteria for using Tampa Heights Community Center?

Answer: Approval of Facility Use is based on several criteria, including, but not limited to:

  • Eligibility of the individual or group event activity
  • How the facility use fits in or impacts scheduled school activities at the site or previously approved facility use activities
  • Program activities have priority over activities between the hours of 2:30 pm. – 5:30 pm. Monday – Friday
  • Verbal commitments for facility use are not binding.

2-Question: How do I make a reservation?

Answer: Any individual, group or organization wishing to reserve a space with Tampa Heights Community Center must submit a reservation request at http://thjca.org/program-calendar/ reservations/.

3-Question: Aside from the actual cost of the rental, what are some of the other fees?

Answer: If your chosen date is available on the calendar at the time of registering your event; the follow will need to be paid:

SECURITY FEE of $150.00 (The Fee applies to the cost of the rental, and if you choose to cancel your event 2 weeks prior, the Security Fee becomes Non-Refundable and will not be returned.)

Cleaning Deposit of $150 must also be paid at the time of reservation. This deposit amount will be refunded no later than 2-5 business days after the cleaning assessment has been done on the completion of your event. Any costs incurred to clean will be deducted from this deposit amount and the remaining balance returned to individual or organization. (UPON COMPLETION OF THE EVENT, THE FACILITY AND ADJACENT AREA MUST BE CLEAN, ORDERLY, FREE OF ANY OBSTRUCTION OR LITTER, AND RETURNED TO ITS ORIGINAL SETUP AND CONDITION PRIOR TO USE.)

ALL FEES AND DEPOSITS MUST BE PAID IN FULL BEFORE ISSUANCE OF APPROVAL.

4-Question: How do I know if my request has been confirmed?

Answer: The reservation office will review the request for final approval. If approved: The user will need to print and sign the facility contract agreement form. If Denied:  The user will be refunded the complete Cleaning Deposit of $150 and Security Fee (minus 25 dollar application and processing fee) equaling $125

5-Question: What types of activities are allowed?

Answer: Approved community activities may include, but are not limited to: afternoon and evening enrichment classes, dinners, concerts, dramas, dances, parties, scouts, daycare and organizational meetings.

6-Question: I see various types of events are permitted, but what about recreational and athletic activities?

Answer: Per the Agreement between, Tampa Heights Community Center and User, recreational and athletic forms must accompany an assigned waiver form for all participants taking part in any physical activity. Failure to provide such documents will forfeit the agreement.

7-Question: Once a request is submitted, how long does it take to be approved?

Answer: Typically, a reservation is approved or denied within 1-3 business days. User may want to ensure the application is processed in a timely manner, requests may be submitted thirty business days or more in advance for commercial events and fifteen business days in advance for all other activities if the date is available.

8-Question: I have a group that meets weekly and will need the same space each month. Is that possible?

Answer: Usually, the answer is yes: however this is dependent on whether or not a concurrent activity is taking place during the time of your request. 

9-Question: How do I know how much I will be charged for use of the building?

Answer: A fee schedule, which list the current rental fees is available on the Make A Reservation web page at www.thjca.org/reservation. There will be a charge per hour as designated on the site. Tables and chairs are included in the rental cost. Any activity which requires security will incur cost at the users expense.

10-Question: My event was approved, but now I need to make a change to the room/date/time. How do I do this?

Answer: Please send an email request to reservation@thjca.org and the changes will be made for you.

11-Question: How will our group be invoiced? When is payment due?

Answer: An invoice is not generated. The final rental cost is due 7 days prior to your event. It will include charges for time and space used, and any personnel required. Full Payment is due 7 days before the event. Failure to pay will revoke your reservation.

12-Question: What Payment options will be accepted?

Answer: For Online payments, credit cards or debit cards transitions using Visa or MasterCard are accepted. If paying in person the organization accepts money orders or Cashier’s Check.

13-Question: Does the facility have a cut off time.

Answer: Yes. The facility operation hours are from 7:00 am – 1:00 am. Any event that goes beyond 10:00 pm. must utilize security to ensure that no loitering, loud conversations or loud music are taking place. The building is located in a residential community. All policies concerning residential respectability must be adhered to. Failure to follow these policies will cause your event to be canceled.

14-Question: Can I use additional facility equipment?

Answer: Yes, users must pay the additional cost at the time of the rental.

15-Question: Do I have to pay for set -up or rehearsal times?

Answer: No. The hours requested on the reservation are the hours that your group has permission to use and should reflect all set-up, rehearsal, program and take down time as needed.

16-Question: Does the facility have different rates for different spaces inside of building

Answer: Yes. We do allow other areas in the building to be available for rent. Cost will be given upon request.

17-Question: Who is responsible for cleaning the facility once the event is over?

Answer: It is the responsibility of the users/renter to ensure all areas in the facility in placed back in its original condition. All trash, spilled drinks, and floor must be swept and mopped before departing the facility. (UPON COMPLETION OF THE EVENT, THE FACILITY AND ADJACENT AREA MUST BE CLEAN, ORDERLY, FREE OF ANY OBSTRUCTION OR LITTER, AND RETURNED TO ITS ORIGINAL SETUP AND CONDITION PRIOR TO USE.) Cleaning Deposit of $150 must also be paid at the time of reservation. This deposit amount will be refunded no later than 2-5 business days after the cleaning assessment has been done on the completion of your event. Any costs incurred to clean will be deducted from this deposit amount and the remaining balance returned to individual renter or renting organization.

If you have additional questions, not answered here, please email us at reservation@thjca.org or contact our office

Tampa Heights Community Center Office

813-559-1768